Domotica

comfort
VEILIG
EENVOUDIG
Duurzaam

DOMOTICA

Of het nu gaat om het regelen van de verlichting, temperatuur, beveiligingssystemen of zelfs het bedienen van apparaten, domotica biedt een naadloze integratie van al deze functies via één centraal systeem. Hierdoor kunnen gebruikers hun huis eenvoudig monitoren en bedienen, waar ze ook zijn.

Naast het gemak en het comfort wat huisautomatisering biedt, draagt domotica ook bij aan energiebesparing en veiligheid. Slimme thermostaten kunnen bijvoorbeeld de temperatuur regelen op basis van de aanwezigheid van mensen in huis, wat resulteert in lagere energiekosten. Bovendien kunnen beveiligingscamera’s, deursensoren en rookmelders onmiddellijk waarschuwingen sturen naar de gebruiker in geval van verdachte activiteiten of noodsituaties. 

Onze Control4 oplossingen in combinatie met een KNX systeem leveren een naadloze integratie van domotica functionaliteiten, waardoor gebruikers profiteren van een hoog niveau van controle, comfort en efficiëntie in huis. 

Comfort

soundbar op maat audio video oplossing

Domotica voor optimaal comfort

Domotica automatiseert veel dagelijkse handelingen, dit zorgt voor enorm veel comfort. Denk aan de regeling van de temperatuur, de verlichting, gordijnen die open en dicht gaan, de bediening van het beveiligingssysteem etc. Met domotica kun je je woning optimaliseren zoals jij dat wilt, aangepast op jouw levensstijl en levensfase. Dat is ook meteen het mooie aan domotica, jij beslist welke handelingen je wilt vereenvoudigen. Enkel de verlichting, of wil je dat in de ochtend automatisch de gordijnen open gaan, je favoriete muziek begint af te spelen en je koffiemachine aanspringt. Je kunt zelf kiezen welke handelingen geautomatiseerd worden, voor nu en voor later. 

Veilig

veiliggheid en domotica

Door het beveiligingssysteem te koppelen aan een domoticasysteem, creëren we een geïntegreerde omgeving waarin jouw huis proactief reageert op mogelijke bedreigingen. Bijvoorbeeld door het gebruik van geautomatiseerde beveiligingsscenario’s, realtime notificaties en toezicht, aanwezigheidssimulatie en slimme toegangscontrole.

Wanneer het beveiligingssyteem wordt gekoppeld met domotica, is het mogelijk om alle andere geautomatiseerde disciplines in huis (zoals de verlichting en rolluiken) in te zetten voor de beveiliging van jouw huis. 

Wanneer je je beveiligingssysteem integreert in je domoticasysteem ga je voor de ultieme gemoedsrust.   

EENVOUDIG

Previous slide
Next slide

Ontdek de veelzijdigheid van tasters aan je wand

Via tasters aan de muur kun je 80% van je dagelijkse handelingen automatiseren. Wij werken veel met de tasters van het merk Ekinex. Deze tasters hebben een luxe uitstraling en kunnen zowel in een modern als klassiek interieur worden gebruikt.

Duurzaam

Efficiënt energieverbruik met domotica

Domotica optimaliseert het energieverbruik in jouw woning op een slimme en efficiënte manier. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.  Verlichting die onbedoeld aan blijft, verwarming of airconditioning die onnodig aan staat, het open en sluiten van ramen, domotica regelt dit allemaal automatisch. Met domotica hoef je je dus geen zorgen te maken over onnodige energieverspilling. 

Kleinere apparaten met een groot aandeel in je stroomverbruik, zoals tv’s, game consoles, printers en koffiemachines, worden vaak over het hoofd gezien. Met domotica hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Deze apparaten kunnen volledig worden uitgeschakeld wanneer ze niet nodig zijn, waardoor je ongemerkt bespaart op je energiekosten.